Pink Boxing

Pink Boxing


Vier redenen om voor Pink Boxing te kiezen
Veel vrouwen zien boksen als een echte, heftige en ruige mannensport waarbij je tegen een stootje moet kunnen. Daarom kiezen ze minder snel voor boksen als het gaat om een manier om fit te blijven. Om die reden geven wij in Roosendaal Pink Boxing lessen en er zijn veel goede redenen om eens te kijken of dat iets voor jou is.
Reden 1: Het is goed voor je conditie
Boksen is een sport die wonderen doet voor je conditie: door het snelle voeten- en vuistenwerk blijf je continu in beweging. Daardoor is het niet alleen voor je armen inspannend, maar eigenlijk voor je hele lichaam. Dat maakt Pink Boxing de perfecte conditietraining voor vrouwen. Daarnaast worden ook nog eens je snelheid en coördinatie getraind en je discipline op de proef gesteld. Een sport waarbij je meerdere dingen combineert dus.
Reden 2: Pink Boxing is niet gewelddadig
Regulier boksen kan soms best hard of pijnlijk zijn: niet voor niets hebben bokser een bitje in en stevige handschoenen. Dit kan een behoorlijk nadeel zijn voor vrouwen. Pink Boxing is absoluut niet gewelddadig: dit komt doordat er geen sparvormen worden gebruikt. Simpel gezegd: je bokst niet tegen een tegenstander. Pink Boxing doe je in groepsverband maar in principe is het een workout die je alleen uitvoert. Daardoor heb je wel de voordelen van boksen, maar geen kans op een blauw oog of andere mogelijke verwondingen.
Reden 3: Je kunt er veel frustratie en energie in kwijt
Om goed te leren boksen is het belangrijk om te focussen: in het geval van Pink Boxing niet op de tegenstander, maar vooral op datgene wat je wilt raken. Doordat je goed moet opletten en dingen als de boodschappen, de was en je werk even moet laten varen, is Pink Boxing ook mentaal een oppepper. Daarnaast werkt het goed om je frustratie over wat dan ook er letterlijk ‘uit te slaan’. Na de training kun je dan opgelucht en kalm verdergaan met andere bezigheden.
Reden 4: Pink Boxing is leuk en erg gezelllig
De belangrijkste reden om voor Pink Boxing te kiezen is vooral dat het plezier geeft. De groep bestaat enkel en alleen uit vrouwen en dat zorgt voor een onbedwongen en gezellige sfeer. Zowel de coaches als de leden van de groep helpen elkaar bij het trainen en er wordt flink wat gelachen tussendoor. Wel of geen ervaring met boksen: dat maakt niet heel veel uit. De doelstelling van Pink Boxing is actief en lekker sporten waarbij iedere vrouw meetelt. Dat maakt Pink Boxing ook zo ontzettend leuk.

Meer faciliteiten

Bekijk

Mylogenics

Bekijk

Personal Training

Bekijk

Yoga

Bekijk

“CrossFit “Silver (50+)

Bekijk

Crossboxing

Bekijk

Crossfit