Yoga

Yoga


7 redenen waarom yoga goed voor je is.

1. Yoga verlicht pijn en blessures

De meeste mensen komen voor het eerst naar yoga vanwege een blessure of pijn, meestal in de rug, knieën of gewrichten. Yoga gebruikt gecontroleerde bewegingen en ademhalingen om het lichaam te openen. Aandacht en een juiste uitlijning van het lijf staan voorop in een yogales. Deze aandachtige manier van bewegen verkleint het risico op blessures. Daarbij eist yoga dat je goed op je eigen grenzen let, en er vooral niet overheen gaat. Er is altijd een aanpassing of variatie op een pose die je kunt doen, zonder in te moeten boeten aan uitdaging en vooruitgang. Als je regelmatig een les bijwoont, verminderen pijn en blessures al in de eerste maand door middel van yoga.

2. Yoga houdt je lichaam fit, flexibel en sterk

Veel mensen zeggen dat ze niet lening genoeg zijn voor yoga. Maar eigenlijk is dat hetzelfde als zeggen “hardlopen is niks voor mij, want ik heb geen conditie”, want alles heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Yogaposes zijn zo ontworpen dat ze je lichaam sterker en flexibeler maken – zonder je lichaam en grenzen in gevaar te brengen. Belangrijk is de juiste combinatie van kracht, mobiliteit en evenwicht die je opbouwt in de lessen. En ontwikkelt spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had – of die in slaap waren gevallen. Denk maar aan alle spieren in je rug die zich afbreken tijdens alle uren die je achter het bureau doorbrengt. Je spieren krijgen een echte wake-up call tijdens je yogalessen. Met geduld en regelmatige beoefening word je sterker en leniger dan je ooit had durven dromen!

3. Yoga is de uitdaging die je mist, en het is nog leuk ook

Yoga is écht meer dan in kleermakerszit zitten, mantra’s chanten en praten over energie. Een yogales kan zelfs zomaar een grotere uitdaging zijn dan de gemiddelde work-out die je gewend bent. Je loopt tegen je eigen grenzen aan, wat je moet (leren) accepteren, maar dat is het waard. Je leert bij yoga hoe je jezelf uitdaagt zonder competitief te zijn. Want vaak leidt competitie tot blessures, zeker in andere sporten. Daarbij: nieuwe poses leren en vooruitgang merken is een erg verslavend gevoel! Neem dat maar van ons aan.

4. Yoga helpt je voeding, slaap en algehele gezondheid te verbeteren

Als je eenmaal de fysieke voordelen van je yogalessen begint te voelen, merk je dat je voeding en slaappatroon zich op natuurlijke wijze ook aanpassen. De behoefte om een bak ijs naar binnen te schuiven verdwijnt, omdat je graag je lichaam gezond houdt. Tijdens de yogales zul je merken dat je zo gefocust bent op de houding, dat er geen ruimte is voor gedachtes over werk, rekeningen of andere zaken. Je bent volledig in het hier en nu, en dat brengt rust in het hoofd. Na de les voel je je ontspannen en geaard. De combinatie van een goed voelend lichaam en geest is hét recept voor gezondere manier van leven.

5. Yoga geeft je de kans de dingen waar je van houdt langer en efficiënter te doen

Het hele doel van yoga is “living life to the fullest”, oftewel: het meeste uit je leven halen. Of je nou houdt van rennen, vissen, golfen, basketbal, reizen of met je kinderen wilt kunnen spelen zonder blessures op te lopen – yoga helpt je om de dingen waar je van houdt beter en langer te kunnen doen. Ook al zijn de yogaposes leuk en een goede manier om je op weg te helpen, ze zijn niet het einddoel. Het gaat er om dat als je je goed voelt, je van het leven kunt genieten.

6. Yoga verbetert je prestaties en vermindert stress

Of het nou op de werkvloer, in de sportschool, tijdens familiebijeenkomsten of in de supermarkt is, uitdagingen zijn er overal. Yoga traint je om rustig en gegrond te blijven, juist tijdens momenten van stress. Want waarom zou iemand zichzelf in een uitdagende yogapose wringen, en dan ook nog gevraagd willen worden om daar in te blijven staan en om door te blijven ademen? Omdat je tijdens het echte leven nog veel meer uitdagingen tegenkomt dan op je yogamat. Door te oefenen om kalm te blijven in oncomfortabele situaties, zowel fysiek als mentaal, train je jezelf om de beste versie van jezelf te blijven. Ook juist op de moeilijke momenten.

7. Yoga is “the fountain of youth”

Ergens tussen alle fysieke, mentale en gezondheidsvoordelen die yoga met zich meebrengt, zul je je ook nog eens jonger en beter voelen dan je je ooit had kunnen voorstellen. Dit gebeurt pas als je met regelmaat en toewijding yoga blijft beoefenen. Gun en geef jezelf de tijd, want iedereen heeft tijd nodig om zichzelf te ontwikkelen. Yoga gemeenschappen bestaan uit jongeren en ouderen, die zichzelf willen ontwikkelen en nog meer uit het leven willen halen. Als je jezelf omringt met mensen die openstaan voor het openstellen van lichaam en geest, sta je zelf ook open voor nieuwe dingen.

Meer faciliteiten

Bekijk

Mylogenics

Bekijk

Personal Training

Bekijk

“CrossFit “Silver (50+)

Bekijk

Crossboxing

Bekijk

Pink Boxing

Bekijk

Crossfit